Jon UGARTE
Txinatar talde mordo bat
paseatzen ari zen Plentziako(Bizkaia) paseotik. Ez ziren turistak, nahiz eta bisitan
etorri, ez zen bisita turistiko bat izan profesionala baizik. Hamabi txinatar
hauek ardoaren negoziora dedikatzen dira eta Plentziara hurbildu ziren atzo
urpeko bodega berritsu hauek bizitatzera. Eramandako inpresioa guztiz egokia
izan zela diote.
Ardoa zahartzeko lehenengo urpeko
laborategiak interes handia piztu du muga bizkaitarretatik kanpo. Haren
promotoreak, Bajoelagua Factory, mundu osoa arakatu dute iniziatiba berritzaile
honen berri emateko. Rusia eta Estatu
Batuetako pertsonak ere egon dira Plentzian, baina, hau da talde profesional
handi baten lehenengo bisita.
Amaia Urabain Portugaletetarra, Eguren
Ugarte bodegetan lan egiten du, heuren ardoa urpetan daukaten horietako bodega
da. Gaur egun bodega honek badu printzipio berritsu honen sukurtzal bat Hong
Kong-en, haren esanetan “proiektu hau esagutaraztea da helburu nagusia” hori da
Asian bodega bat egiteko zergaiti handiena, honekin batera beste merkatu batzuk
sortzeko ideia dauketela aitortu du “Filipinetan, Singapurren, Indian,
Vietnamen…” iniziatiba honen bidez heldu ziran txinatarrak atzo Plentzia
aldera, in situ ikusteko bodega honen gora beherak, txinatar hauek Eguren
Ugarte bodega honen distribuidore handienak dira txina mailan, beraz, kliente “garrantsitzuak”
direla onartu digu Urabainek. Denek
hartuko dute Txinara bueltatzeko egazkina bihar.
Bat kenduta, “txinatar hau master
somelier da eta hiru aste gehiago geldituko da hemen mekanikan sakontzeko.
Ardoari buruzko “kultura” gutxi
“Txinatarrek ez daukate ardo kultura
handirik, edan egiten dute mendebaldarrago sentitzeko eta irudiagaitik” dio
Amaia Urabainek “bilatzen dutena gauza esklusiboak eta diferenteak dira eta
urpeko bodegan zaharkitutako ardoa hoietariko produktu bat da. Berri hitzak
izugarrizko indarra dauka Txinan eta gauza berri bat izatea bereizgarria izan
daiteke konpetentziarekiko” nabarmentzen du Urabainek.
Txinatarrak bodega bisitatu eta
honi buruzko bideo azalgarri bat ikusteko aukera izan zuten. Gainera anfora
batzuk sinatu egin zituzten geroago, bodegan sartuko direnak, honen ondoren
turismoa izateko denbora ere izan zuten, Bilbo bisitatu zuten eta baserri batean
espezialitate euskaldunak afaldu zituzten.
No hay comentarios:
Publicar un comentario