PROFILA

Kaixo guztioi. Aitor, Ane, Jon eta Marina gaituzue; blog honen sortzaileak eta denok EHUko kazetaritza ikasleak. Astero euskal hiri eta herrietako berriak ekarriko dizkizuegu, hau da; Hitza-ren moduko bat, gure muga eta aukerak kontuan hartuz noski.

Zuen herri edo hirian zerbait interesgarri edo deigarria gertatu edo jaiak edo ekitaldiak ospatu eta horren inguruan idaztea nahi izanez gero jarri zaitezte gurekin kontaktuan.
euskadikapuko@gmail.com helbide elektronikoan edo Twitterren bitartez: https://twitter.com/

lunes, 1 de octubre de 2012

Plentziako urpeko bodegak banatzaile txinatarren bisita jaso zuen

Bodega honetara heltzen den talde internazional aditu baten lehenengo bisita izan da


Jon UGARTE


Txinatar talde mordo bat paseatzen ari zen Plentziako(Bizkaia) paseotik. Ez ziren turistak, nahiz eta bisitan etorri, ez zen bisita turistiko bat izan profesionala baizik. Hamabi txinatar hauek ardoaren negoziora dedikatzen dira eta Plentziara hurbildu ziren atzo urpeko bodega berritsu hauek bizitatzera. Eramandako inpresioa guztiz egokia izan zela diote.

Ardoa zahartzeko lehenengo urpeko laborategiak interes handia piztu du muga bizkaitarretatik kanpo. Haren promotoreak, Bajoelagua Factory, mundu osoa arakatu dute iniziatiba berritzaile honen berri emateko.  Rusia eta Estatu Batuetako pertsonak ere egon dira Plentzian, baina, hau da talde profesional handi baten  lehenengo bisita.

Amaia Urabain Portugaletetarra, Eguren Ugarte bodegetan lan egiten du, heuren ardoa urpetan daukaten horietako bodega da. Gaur egun bodega honek badu printzipio berritsu honen sukurtzal bat Hong Kong-en, haren esanetan “proiektu hau esagutaraztea da helburu nagusia” hori da Asian bodega bat egiteko zergaiti handiena, honekin batera beste merkatu batzuk sortzeko ideia dauketela aitortu du “Filipinetan, Singapurren, Indian, Vietnamen…” iniziatiba honen bidez heldu ziran txinatarrak atzo Plentzia aldera, in situ ikusteko bodega honen gora beherak, txinatar hauek Eguren Ugarte bodega honen distribuidore handienak dira txina mailan, beraz, kliente “garrantsitzuak” direla onartu digu  Urabainek. Denek hartuko dute Txinara bueltatzeko egazkina bihar.
Bat kenduta, “txinatar hau master somelier da eta hiru aste gehiago geldituko da hemen mekanikan sakontzeko.


Ardoari buruzko “kultura” gutxi

“Txinatarrek ez daukate ardo kultura handirik, edan egiten dute mendebaldarrago sentitzeko eta irudiagaitik” dio Amaia Urabainek “bilatzen dutena gauza esklusiboak eta diferenteak dira eta urpeko bodegan zaharkitutako ardoa hoietariko produktu bat da. Berri hitzak izugarrizko indarra dauka Txinan eta gauza berri bat izatea bereizgarria izan daiteke konpetentziarekiko” nabarmentzen du Urabainek.

Txinatarrak bodega bisitatu eta honi buruzko bideo azalgarri bat ikusteko aukera izan zuten. Gainera anfora batzuk sinatu egin zituzten geroago, bodegan sartuko direnak, honen ondoren turismoa izateko denbora ere izan zuten, Bilbo bisitatu zuten eta baserri batean espezialitate euskaldunak afaldu zituzten.

No hay comentarios:

Publicar un comentario